Pagina's

woensdag 25 juni 2014

Quote


donderdag 19 juni 2014

Oranje

Gisteren liet ik deze foto op facebook zien.


Wij waren helemaal klaar voor de wedstrijd. Een zomerkrans met veel oranje op tafel, een prachtige bos oranje rozen er midden in, mijn oranje oorbellen en armband had ik in/aan/om, het eten al in de oven, DH onderweg. Dus laat de wedstrijd maar komen.

Helaas was het toch nog erg druk op de weg en miste DH het eerste deel. De oranje-boys wisten dat blijkbaar, want ze wachtten keurig met de eerste goal tot DH thuis was.

Ik geef niet veel om voetbal, maar een EK of WK vind ik wel leuk. Mijn handen kunnen echter niet stilzitten tijdens het tv-kijken. Dus maakte ik gisteren tijdens de wedstrijd dit.


Het oorspronkelijke patroontje is van 'happiness is crossstitching'. Het was de kat voor de 'independance day' ofwel '4th of July'. Dus niet echt mijn ding. Ik heb haar 'omgebouwd' tot een oranje kat. Speciaal voor het voetbal, maar ook leuk voor koninginnedag koningsdag.
Wil je haar ook maken, Het patroon staat hier. En als je goed naar de foto kijkt kun je zien wat ik heb veranderd. De oranje wimpel aan de vlag is helemaal van mijzelf.

Nu nog bedenken wat ik er van ga maken. Hebben jullie leuke ideetjes???






.

woensdag 18 juni 2014

Quote


dinsdag 17 juni 2014

Koala

Het is lang geleden dat ik geblogd heb, excuses. Er is veel gebeurd in de tussentijd. Laat ik maar beginnen met het laatste dat ik gemaakt heb. Een koalabeertje voor mijn petekind.

Ze was gisteren jarig en wilde graag geld voor haar vakantie. Tja, en dat vind ik niet zo leuk om te geven, dus moest ik wat verzinnen. Op deze site zag ik leuke beertjes en andere dieren als hangertjes. Je kon er je oortjes (van het mobieltje) om heen winden. Zo raakten ze niet meer kwijt in de tas tussen al die andere rotzooi spullen. 

En omdat ze helemaal weg is van koala's, moest het dus een koala worden. En zelf vind ik dat het goed gelukt is. Petekind ook, gelukkig.


Er was geen patroon van, dus dat heb ik zelf moeten tekenen. Als je naar de foto's kijkt is dat ook niet zo moeilijk. Het moeilijke was om er een koala van te maken. De neus is niet zo ingewikkeld, maar de juiste oortjes wel. Ik heb heel wat oortjes getekend voor ik de goede had. Met een duidelijke foto van een koala kwam ik tot deze, ietwat 'hangende' oortjes. Lijkt ie op een koala? Wat vinden jullie?

Van dun karton knipte ik het lichaam uit, en naaide dat als versteviging tussen de voor en achterkant. De armpjes en oortjes zijn van enkel vilt.

Het witte buikje is eigenlijk een los flapje, dat alleen aan de bovenkant vastgenaaid is. Onderaan het buikje heb ik nog een klein drukkertje gemaakt. Dan blijven de oortjes (van petekind, niet van de koala) goed op hun plek zitten en schuiven ze niet van de buik af.






.


zondag 15 juni 2014

Voor Rosa uit Oost-Vlaanderen, België

Hallo Rosa,
Je hebt met een mailtje gestuurd met een vraag over Moda stoffen. Bij het verzenden drukte in per ongeluk op de delete-knop en toen was het hele mailtje en jouw mail weg.
Wil je me nog een keer opnieuw mailen? Dan zal ik dit keer beter opletten bij het verzenden.

Groetjes,
Birgitte

woensdag 11 juni 2014

Quote


woensdag 4 juni 2014

Woordloze woensdag