Pagina's

vrijdag 29 november 2013

Humor


woensdag 27 november 2013

Ik heb besloten . . .


maandag 25 november 2013

Creativiteit is . . .


zaterdag 23 november 2013

Zegel van de Zon

Mijn shawl vordert gestaag. Weten jullie nog dat ik een flink stuk moest uithalen, omdat ik te veel meerderde en het op een omslagdoek ging lijken?

Nou dat is gebeurd. En wat een verschrikkelijk werk is dat. Niet alleen omdat uithalen vanwege een fout nooit leuk is. Maar ook omdat het verloopgaren flink wat wol in zich heeft. En al zich flink vastgreep in andere draden. Wat een verschrikking om uit te halen. Het leek wel of de wol al aan het vilten was. Dus deze shawl zal niet zo vaak de wasmachine zien, zonde van het materiaal.


Intussen ben ik opnieuw begonnen en nu ben ik zo ver dat ik met het verloop garen precies zo ver ben als voor het uithalen. De shawl zelf is wel een stuk langer. Ik heb er dan ook geen spijt van dat ik het uitgehaald heb. Zeker niet. 

Loes nog bedankt voor je tip!!!

Kreeg ik eerst opmerkingen op facebook dat het wel een winterstring lijkt. Nu bij deze foto denk ik zelf aan een slaapmuts, maar dan wel een hele warme.






.

vrijdag 22 november 2013

Als jullie me missen . . .

. . . dan ben ik NIET vissen.

(plaatje geleend van het blog van Berthi zelf)


Vanmiddag ga ik naar de Kantfabriek in Horst. Berthi Smith verzorgt daar een lezing over de merklappen in het burgerweeshuis. (zie haar boek) En daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar. Volgens haar zijn er nog kaartjes. Dus als je zin hebt?

Gaan er nog meer lezers vanmiddag naar deze lezing? Dan zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.




.

Pietendiscussie





.

woensdag 20 november 2013

Het moderne koken




.

maandag 18 november 2013

Mijn lijfspreuk

Ofwel: 

Blijf jezelf, 
er zijn al genoeg anderen.




.

zondag 17 november 2013

Sinterklaas




.

vrijdag 15 november 2013

Gekrompen ???


Nou nee. Loesje reageerde op mijn vorige foto van de shawl. Ze vroeg me voorzichtig of ik niet te veel meerderde. Dus heb ik toch maar het patroon nog eens goed gelezen. En jawel. Ik meerderde in het effen stuk 4 x 2 steken (= 8 in totaal). Terwijl het maar 4 in totaal moest. Ik was dus hard op weg om een omslagdoek te maken in plaats van een shawl.

Alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Kon ik er meteen een foutje uithalen dat er in het begin in geslopen was. 

Op feestboek heb ik deze foto ook gepubliceerd. Daar kreeg ik de opmerking dat het een winterstring zou worden......





.

dinsdag 12 november 2013

Sonnensegel shawl

Op de blog van Jeanet van Blij dat ik brei, viel ik helemaal voor deze sjaal. En toen ze een pakketje aanbood met de juiste wol kon ik de verleiding niet weerstaan. Ik koos voor de groene variant.

Het is een erg verslavend patroon. In die zin dat ik iedere keer nog één streep wil breien. En een streep is 8 naalden effen groen en 4 naalden kleurverloop. En als je dan weet dat in iedere 2e groene naald er 2 steken bijkomen, dan kun je wel begrijpen dat die verleiding steeds meer tijd kost. Maar het is zo leuk en eenvoudig om te maken. 

Kijk op dit moment ben ik zó ver.


Het kleurverloop is goed. Ik ben bijna zo ver dat alle kleurtjes al een keer voorgekomen zijn. Maar nog steeds is er de uitdaging en nieuwsgierigheid, naar de volgende kleur in het kleurverloop. De bol met kleurverloop garen ligt ook op de foto.

Het groene is echt kermitgroen. Op de foto is het wat fletser. Dat garen bevat zijde en is superdun en superzacht. Heerlijk garen om mee te breien. Het glijdt lekker. Je moet zelfs oppassen dat het niet van de naalden afvliegt. Dit garen kwam in een streng. Het leek niet zo veel.

DH heeft het voor me opgehouden, zodat ik het kon oprollen tot een bol. Dat breit fijner. Al met al waren we bijna 2 uur zoet. Hij kreeg er spierpijn in zijn armen van. Arme man.

Jeanet vertelde op haar blog dat je voor een pompoen best veel garen over moest houden. Dus daar ben ik mee begonnen. De rest kan ik nu allemaal gebruiken voor de shawl.

Annemieke breit dezelfde shawl, maar dan in het blauw. Wat een totaal ander resultaat oplevert. We zijn het er beiden over eens dat het geen 'sjaal' is, maar een 'shawl'. Want zo pracht ontwerp dat draag je voor de sier en niet alleen voor de kou.



.

vrijdag 1 november 2013

Gewonnen !!!

Patty had laatst een superleuke give-away. Patty vilt en ik ben al langer een bewonderaarster van haar werk. Vilt is heerlijk zacht en ze maakt er de prachtigste dingen van. Klik HIER en je komt op haar blog, waar ze regelmatig waar mooie werkstukken laat zien.

Laat ik nou de gelukkige zijn van haar give-away! Jippie. En ik won een geweldig mooie vilten broche. Uiteraard door haarzelf gemaakt. Ik moest haar wel beloven een foto van mezelf mét broche uiteraard te sturen. Dat is wel een hele kleine geste voor dit mooie kunstwerkje.

Afgelopen woensdag was DH jarige. Iedereen nog bedankt voor de warme felicitaties. Ik had ook op FB een oproep gedaan om hem te feliciteren. En zijn telefoon bliepte de hele dag door. Heerlijk.

's Avonds gingen met ons tweetjes uit eten in een Argentijns restaurant. En voor die feestelijke gelegenheid droeg ik voor het eerst mijn nieuwe broche. Zo zag ik er uit.


Ik heb de foto met de warmste kleuren genomen. Maar nog steeds doen die niet helemaal recht aan de heerlijke warme rode, groene en gele tinten. Het shirt wat ik draag is ook echt zwart en niet donkerblauw.  Patty vanaf deze plek nogmaals bedankt, ik ben er erg verguld mee.

Fijne dag nog.




.