Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Happy Halloween



De kleine wil ook meevieren.

woensdag 30 oktober 2013

Kleurtjes

Buiten kleurt de herfst de natuur in de mooiste kleurtjes. Het is duidelijk de herfst is qua kleur mijn favoriete seizoen. Prachtig.

Binnen moet ik zelf voor kleur zorgen. Gisteren wilde ik een klein borduurtje starten. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst kijken of alle kleurtjes in mijn grote borduurdoos zitten. En die was een puinhoop. Ik had 2 dozen in gebruik en dan nog verschillende kleurtjes in allerlei bakjes voor projecten die onderhanden zijn. Dus eerst opschonen. En nu ziet het er zo uit.



Ik hoop dat bij jullie de kleuren net zo hard van het scherm afspatten als ze bij mij uit de doos springen. In het linkerbovenvakje zitten nog losse strengen. Dat was nodig, omdat anders de kaartjes omvallen. Er zitten te weinig kaartjes in dat vakje. 

Hoe doen jullie dat als in een vakje te weinig kleuren zitten om het helemaal vol te maken. Vul je dat op? Hoe dan? Of vul je het niet op? Bij mij gaan de kaartjes dan door het vakje zwerven en dat vind ik niet prettig.

TENSLOTTE
Dankjewel voor jullie leuke reacties op mijn Chateau Hexagon. Leuk dat je toch reageert, ondanks dat ik niet zo vaak meer een blogje schrijf. Een paar reacties verdienen een reactie van mij.

Lida: bedankt voor de tip om de koloniale knoop te gebruiken in plaats van de French Knot. Die ziet er een stuk steviger uit. Op Youtube vond ik een filmpje die het goed demonstreerde.

Anoniem jij vroeg naar een beschrijving van oma-met-rugpijn-speldenkussen. Die heb ik niet. Ik vond het plaatje ergens en vond het super leuk. Zeker omdat ik zelf toen last van mijn rug had. Maar de afbeelding is wel heel duidelijk, Dus met goed kijken en wat handigheid, kom je er zelf misschien ook wel achter. Succes.

Vandaag is ook DH jarig. We moeten beiden werken, maar vanavond gaan we gezellig samen op stap. Dat is ook weer (te) lang geleden. Maken jullie er ook een leuke dag van???





.

dinsdag 29 oktober 2013

Inspiratie voor Halloween

Als je nog een leuk kapsel voor je halloweenparty moet hebben, heb je hier misschien iets aan. Ik vond het hilarisch. Mijn haren zijn niet lang genoeg. Anders zou ik het misschien in de klas gaan dragen.







.

zondag 27 oktober 2013

Chateau Hexagon deel 2

Oeps, heb ik toch gewoon mijn hele bericht over de CH gewist!!! Dom, dom, dom. Toch blond, ook al probeer ik dat een beetje te camoufleren. Dus nu type ik het verhaal voor de tweede keer. 



Het deel met de kruiwagen. Zien jullie het schattige hartje in het handvat van de hooivork? Dat is een ideetje van mij. Vond het een grappig detail. De verticale balk in de kruiwagen was een gefriemel met appliceren zeg. Ik heb het gewoon weggegooid en deze houten balk geborduurd met een platsteek. De handschoen-knoopje vind ik persoonlijk niet zo geweldig. Lijkt niet op zijn plaats daar. Maar misschien straks in het geheel weer wel. Afwachten dus.


Dit deel heb ik op FB al eerder laten zien. Maar toen zonder de yoyo's. Ik ben nu definitief geen voorstander van yoyo's. Wat is dat verschrikkelijke NIET LEUK om te doen. Maar goed, na een avond of 3 prutsen, zijn ze nu klaar. En zitten ze vast. Het ziet wel leuk uit. Het vogeltje op de drinkfontein kijkt eigenwijs de andere kant op als het patroon. De rozenboom is veel leuker om naar te kijken, dan steeds een straal water in je snoet.

Deel 6 zal deze week weer op de deurmat vallen. Ik ben helemaal bij dus kom maar op. In het patroon stond ook dat je een dikke 100 hexagons moest maken. Waarom zou de titel van de BOM anders Chateau HEXAGON zijn, nietwaar?




En die zijn ook klaar. De hexjes moesten in stroken genaaid worden van bepaalde lengte, En kijk dat zijn mijn stroken. Ik heb nog een aantal hexjes over. Ben benieuwd waar die voor nodig zijn.


.





vrijdag 25 oktober 2013

Chateau Hexagon

Het is stil aan het blogfront, maar mijn handjes staan gelukkig niet stil. Tussen alle hectiek van het onderwijs door komt er toch nog wel het een en ander uit mijn handen. En nu belandt dat dus ook op mijn blog.

De Chateau Hexagon van Lynette Anderson vordert gestaag. Deel 1 had ik al laten zien dacht ik. Maar voor de zekerheid nog een keertje. En met commentaar van mijzelf.


Het knoopje heb ik al vastgezet. Niet zo´n slimme zet, want straks ziet die mij misschien weer in de weg. Zorg voor straks, nu alleen maar genieten.
De tapioca, volgens mij heet de boom in de rechterpot zo, is lekker stevig gevuld. Steviger dan op het patroon. Ik wilde het helemaal ´dicht´ hebben, lekker op en over elkaar. Zodat het ook nog wat 3D in het geheel zou brengen.


Deel 2 is een soort sampler met alfabet en cijfers. En twee duiven. Het patroon gaf alleen een lijntje aan als vleugels, maar dat viel niet op, dus die heb ik lekker met een soort vrije platsteek opgevuld. Ook de bloemetjes leken erg ielig met alleen een lijntje. Die kregen ook wat meer body.


En deel 3, met schattige gansjes. Ook hier week ik weer af van het patroon. Maar omdat het niet opvalt, vertel ik het lekker niet. Dit deel duurde verreweg het langste voordat het klaar was. In de boom zitten bij ieder blaadje drie french knots. En dat houdt erg op. Ik kan dat nl. net voor de TV doen.

Morgen volgt deel 2 van mijn Chateau Hexagon vorderingen. Ik ben helemaal bij. Groetjes en een fijne dag.





.

donderdag 10 oktober 2013

Weer een blokje af

Volgens mij verwaarloos ik mijn blog best wel. Vandaag heb ik al herfstvakantie gekregen, dus ga ik het wat inhalen. Eerst maar een het derde blokje dat gisteren af gekomen is. Nou ja, af. Alleen de yoyo's moeten nog, maar daar had ik geen zin in. Dat wordt iets voor het weekend.


Kijk daar onder het linkerrondje en het vogeltjes er naast moeten nog twee rijtjes yoyo's komen. Voor de ridderspoor. Het knoopje ligt er los op.

Nog even een close-up voor de liefhebbers. 


Het vogeltje hoort eigenlijk naar links te kijken, naar de fontein. Maar ik had het staartje al geborduurd en had geen zin om het hele diertje weer uit te halen. Dus de mijne is lekker eigenwijs en kijkt naar de prachtige rozenstruik.





.
.

woensdag 2 oktober 2013

Woordloze woensdag







.